KCM 2018 Rasclub voor Zwitserse Witte Herders

Op zondag 14 oktober heeft de gezellige leuke kampioenschapsclubmatch 2018 van de RZWH plaatsgevonden. Op de prachtige locatie van de KNHS in Ermelo heeft de evenementencommissie met hulp van tal van gemotiveerde vrijwilligers en exposanten een bijzonder geslaagde clubshow neer weten te zetten.

Onder de bezielende en prettige leiding van keurmeester mevrouw Lochs – Romans werd er aangevangen met de keuringen. Eerst waren de jongste pupjes en pupjes aan de beurt. Vanwege de jonge leeftijd werd direct ook de eindkeuring van Beste Jongste Pup en Beste Pup gedaan. Tot Beste Jongste Pup werd Dutchwhitecreation Marshmella van Hanny Nap gekozen. Beste Pup werd The White Adonis Ottewa van Patty Idenburg.

Er waren ook veel pups jonger dan vier maanden aanwezig, dus als gezellig extraatje mochten vijf van deze pups in de miniklasse hun eerste rondje in de showring lopen. Ook hier werd voor het plezier de beste ‘Mini’ Pup gekozen. Beste ‘Mini’ Pup werd Dejoni’s Gorgeous Gaya van Klaas-Jan en Gretha Nikkels. Alle baasjes werden beloond met een mooie RZWH-medaille.

De clubmatch werd op leuke en ontspannen wijze vervolgd met de keuringen van de reuen en teven in de jeugdklas, tussenklas, openklas, fokkersklas, kampioensklas, veteranenklas en koppelklasse. Keurmeester mevrouw Lochs – Romans, ringmeester mevrouw Van Kessel en schrijfster mevrouw Senders vormden samen een kundig en hartelijk team. De keuringen vonden plaats onder toeziend oog van een gedelegeerde van de Raad van Beheer, die na afloop een bijzonder positief rapport presenteerde.

Gedurende de clubmatch is een loterij gehouden, waar veel leuke hondenspulletjes gewonnen konden worden. Dankzij de gul gevende exposanten en bezoekers heeft de RZWH haar kas hiermee weer kunnen spekken.

Aan het einde van de geslaagde keuringsdag zijn de beste honden van de dag gekozen. Tot Beste Reu en BOS werd Alba Fides Altamir van Marieke Schott gekozen. Beste Teef, BOB en dus Clubwinner werd Flashing Jewel Extra Ordinary van Roxanne Kort. Roxanne heeft met haar prachtige Fame een uitnodiging voor prestigieuze Hond van Jaar show verdiend.

Na afloop vond de verkiezing Beste Jeugdhond en Beste Veteraan plaats. Tot Beste Jeugd werd Devil Blues Zeichen von Wolf van Alma Groot gekozen. Beste Veteraan werd Flyin’ Cash of White Condor van Suzan Schepers.

Alle exposanten werden beloond met mooie bekers, medailles en flinke voerprijzen van sponsor Hobby First Canex. Alle winnaars zijn professioneel op de foto gezet door Lex Iding. Alle foto’s en uitslagen worden gepubliceerd in een online album.

Het bestuur van de RZWH wil graag alle vrijwilligers, exposanten en bezoekers hartelijk danken voor de geslaagde leuke gezellige dag! JOB WELL DONE!

De uitslag kunt u hier lezen.
Kijk hier voor het fotoalbum.